Get our FREE Workout App!

Succes pe Autopilot: Crearea Imaginii de Sine (Partea 2)

În prima parte am pus bazele, am explicat ce e imaginea de sine și cum ne influențează comportamentul și rezultatele. Citește prima parte înainte să treci mai departe. Acum vom vorbi despre cum se creează imaginea de sine și obiceiurile.

Te rog să citești cu atenție ca să înțelegi informația de mai jos. Dacă nu ai timp să te concentrezi 15-20 de minute acum, mai bine lași articolul pe altă dată. Pentru mine a fost cea mai valoroasă informație pe care am învățat-o vreodată și nu vreau să o ratezi.

Ok, hai să începem.

Cum se creează imaginea de sine

Imaginea de sine e subconștientă și pentru a explica modul cum se creează trebuie să înțelegem cum funcționează mintea. Ce ne interesează pe noi e relația dintre mintea conștientă și mintea subconștientă. Urmărește cu atenție filmulețul de mai jos. Uită-te la tot înainte să treci mai departe.

O idee devine subconștientă prin 2 metode:

1. Repetiție

Asta am explicat și în video. Când repeți de multe ori un gând, o idee, când citești același lucru de multe ori, când te înconjori de oameni care au anumite idei, când vezi același lucru de multe ori – la un moment dat mintea subconștientă acceptă acele informații ca fiind adevărate și-ți influențează comportamentul și rezultatele.

2. Emoții

Emoțiile puternice ne afectează foarte mult obiceiurile mentale și personalitatea. Emoțiile și influențele pot fi ori pozitive ori negative.

Un exemplu de emoție negativă e frica cauzată de bătaie. Mulți oameni suferă toată viața din cauză că părinții i-au bătut în copilărie. Acele sentimente de frică i-au făcut să fie și ei agresivi, să nu lucreze bine în echipă sau să sufere de anxietate. Acele emoții sunt programate în subconștient.

Un alt exemplu, de data asta unul pozitiv, e entuziasmul cauzat de victorie. O singură victorie poate mări foarte mult încrederea în sine a unei persoane. Cu încrederea în sine apar și disciplina, creativitatea și dorința de dezvoltare. Totul poate porni de la o singură emoție și acea persoană să se considere un învingător toată viața.

 

output_DVgPZc22

Ce părere ai despre modul cum se formează obiceurile? Știai lucrurile astea? Ai ceva întrebări? Ne auzim în comentarii.

În partea a treia vorbim despre cum să-ți schimbi imaginea de sine și obiceiurile. Asigură-te că o citești 😀

1 Comment

  1. Costin Toma on January 9, 2022 at 4:30 pm

    Ok

Leave a Comment