Get our FREE Workout App!

Recompensa secretă a disciplinei

Acuma câteva zile cineva a postat pe Facebook poza de mai sus. Unii au dat like, alţii au râs, alţii poate au ignorat complet… Tu ce părere ai? E neglijenţa soluţia pentru fericire? Te-ai simţit vreodată împlinit când pierdeai vremea?

Eu cred că e total invers. Neglijenţa nu înseamnă fericire. Neglijenţa înseamnă boală. Neglijenţa înseamnă sărăcie. Neglijenţa înseamnă regret. Doar că nu vedem asta peste noapte. Dacă ignorăm azi să citim o carte şi ne uităm în schimb la televizor asta nu înseamnă că mâine o să simţim vreo diferenţă. Dar fă asta 10 ani şi ai să te trezeşti că viaţa a trecut pe lângă tine, nu ai nici un ban în cont, eşti gras sau bolnav şi ai un sentiment adânc de regret în suflet.

Acum uite partea frumoasă. Dacă neglijenţa se adună în timp, la fel face şi disciplina. Dacă azi te-ai dus prima dată la sală, nu înseamnă că mâine o să simţi vreo diferenţă. Dar dacă o să continui câteva luni ai să vezi că arăţi mai bine, te simţi mai bine, ai mai multă energie. Viaţa înseamnă acumulare şi depinde de noi dacă acumulăm neglijenţă sau disciplină.

Recompensa secretă a disciplinei

Adevărata valoare a disciplinei nu e rezultatul pe care ţi-l aduce, ci schimbările pe care le face în mintea ta. Fiecare disciplină duce la alta. Dacă ţi-ai făcut obiceiul să mănânci cum trebuie probabil o să fii inpirat să te apuci de un sport sau de studiu. Dacă te apuci de studiu probabil că o să câştigi mai mulţi bani. Apoi poate vei începe să călătoreşti sau îţi vei găsi o vocaţie. Nimeni nu poate şti cât de departe poţi s-ajungi.

Dar ghici ce? Şi neglijenţa are o consecinţă ascunsă. Orice pierdere duce la o pierdere şi mai mare. Dacă nu te ţi de dietă aşa cum ţi-ai propus probabil că o să neglijezi şi să pui bani deoparte. Dacă neglijezi să pui bani deoparte probabil că neglijezi şi să-ţi setezi ţeluri pentru viitor. Dacă nu ai ţeluri, n-o să realizezi nimic major şi tot aşa. De la prima neglijenţă, de acolo începe infecţia. Când faci mai puţin decât eşti capabil toată viaţa ta încetineşte.

Lucrurile mici contează 

Ai realizat vreodată ceva şi te-ai simţit prost? Succesul şi regretul; nu prea merg împreună nu? Dacă vrei să fii mai fericit uite o provocare: repectă micile discipline zilnice. Vezi ce se întâmplă cu stima ta de sine.

Disciplina creează îndredere în sine. Dacă vrei să ai control peste lucrurile mari, trebuie să poţi controla lucrurile mici. Poţi să începi cu orice vrei. Întâmplarea face că rezultatele excelente în fitness cer multă disciplină, deci poţi să începi de aici. Calorie cu calorie, gram cu gram, repetare cu repetare te vei schimba pe tine însuţi atât la exterior cât şi la interior. Când ajungi să arăţi aşa cum ţi-ai dorit adevărata ta recompensă e persoana care ai devenit ca să ajungi acolo.

În încheiere vă las cu un video motivaţional de excepţie. Jim Rohn aşează o întreagă filozofie de viaţă în doar câteva cuvinte. Fă-ţi o favoare şi ascultă-l 5 minute:

No Comments

  1. Catalin Serban on April 6, 2016 at 8:16 am

    Salut Radu vreau sa iti spun ca faci o treaba super buna! Si ti-am vazut progresul inca din 2015 si din cand in cand mai aruncam un ochi peste site-ul tau si ma uitam cum progresezi. Inca ceva vreau sa te felicit pentru sprijinul acordat tuturor nu stiu daca pentru tine inseamna ceva venind din partea unei persoane nesemnificative dar pentru mine conteaza.

    • Radu Antoniu on April 26, 2016 at 5:27 pm

      Mersi mult Catalin!

Leave a Comment